Beleggen in goud en zilver

Heb je geen zin om te leren beleggen in aandelen, obligaties, indices of andere beleggingsinstrumenten? Dan kan het voor jou lonend zijn om te gaan beleggen in grondstoffen. Begin dan vooral met beleggen in de grondstoffen goud en zilver, die het mogelijk maken om in korte termijn aardig wat rendement te behalen en veel te leren. Kom in dit artikel alles te weten over de goudprijs en de rendementen die hierop te behalen zijn. Winstgevend beleggen als beginner doe je in goud en zilver.

 

Goudprijs kent pieken en dalen

De meest waardevaste beleggingsproducten over alle jaren zijn goed en zilver. Deze minerealen of edelmetalen vallen onder de noemer grondstoffen als e het over beleggen hebben. Goud en zilver wordt immers gewonnen uit mijnen in landen hier ver vandaan, waaronder Zuid Afrika, één van de meest belangrijke landen als het om goud winning gaat. De prijs van goud kent vele pieken en dalen, net als zilver. En als je gaat kijken naar de momenten dat de goud- en zilverprijs laag was dan zie je dat op datzelfde moment aandelen het juist heel erg goed deden.

 

Laat emotie buiten de beleggingen

Economisch stabiele tijden zijn in feite de juiste momenten om goud en zilver te kopen. Dat hoeft niet perse fysiek goud te zijn want je kan via verschillende beleggingsproducten die de online brokers aanbieden ook in goud en zilver investeren. En als je dat doet op een moment dat de prijs gezakt is nadat het een piek heeft gekend, bijvoorbeeld na een economische dip of politieke onrust, dan weet je ieder geval zeker dat je niet op het hoogste punt instapt. Het gevaar is namelijk dat als je met emotie in goud of zilver gaat beleggen je altijd achter de feiten aanloopt.

 

Prijs van zilver en goud herstelt altijd weer

Beleggen in goud en zilver doe je dus op het moment dat anderen het even niet doen. Het verleden heeft meerdere malen duidelijk laten zien dat een politiek onrust en economische crises de goudprijs flink kunnen opdrijven. Je gaat dan ook in goud en zilver beleggen met het idee dat je het vermogen dat je belegd voor een tijdje niet nodig hebt. Hiermee zijn goud en zilver een typisch lange termijn beleggingsproducten. Nadat je de belegging in goud en zilver hebt afgerond is het zaak dat je die belegging met rust laat. Als er ineens een dip ontstaat moet je die dip uit zitten, de prijs van goud en zilver herstelt zich wel weer.

 

Beleggen goud en zilver bij online brokers

Je kunt middels de zogenaamde hefboom producten die de online brokers aanbieden in veel meer goud en zilver beleggen dan wanneer je kan als je zelf goud of zilver koopt. De hefboom constructies laten je tijdelijk meeliften op de subtiele koersschommelingen van de prijs van goud of zilver. In dit geval wordt de belegging in goud en zilver een korte termijn investering. Dat kan door de hefboom waardoor een veel groter vermogen beschikbaar is gekomen en dat daardoor een minimale stijging van de goudprijs als kan zorgen voor hoge winsten.

 

In goud en zilver beleggen met hefboom

Als je bijvoorbeeld een belegbaar vermogen van 1.000 euro hebt dan kan je er voor kiezen om daar zelf goud voor aan te kopen. Maar als je bij een online broker gaat beleggen in goud dan wordt dat vermogen met een factor 20 vermenigvuldigt. Jij lift op dat moment mee op 20.000 euro in goud. Bij een stijging van 10 % kan je besluiten uit te stappen en je winst te incasseren. Je hebt dan 10% over 20.000 euro winst gemaakt oftewel, 2.000 euro. Als je voor 1.000 euro goud had gekocht was je winst slechts 100 euro geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *